Iedereen heeft wel eens van Botuline Toxine gehoord en het is een synoniem geworden voor een gladde huid. Fronsrimpels, voorhoofdrimpels en kraaienpootjes kunnen met Botuline Toxine zeer effectief worden bestreden. Maar wat is het precies?

Botuline Toxine is een eiwit, dat geproduceerd wordt door een bacterie. Botuline Toxine vermindert tijdelijk de kracht van de spieren, waardoor rimpels minder worden of verdwijnen. Botuline toxine wordt onder andere gebruikt voor de behandeling van fronsrimpels, voorhoofdrimpels, kraaienpootjes, bunny lines (neusrimpels), putjes in de kin en de gummy smile.

Ook andere klachten zoals migraine, spanningshoofdpijn, overmatig zweten en knarsetanden kunnen hiermee effectief behandeld worden.

 

Hoe werkt een behandeling met Botuline Toxine?

Een behandeling met botuline toxine duurt ongeveer 10 tot 20 minuten.

De huid kan de eerste uren na de behandeling een beetje rood kleuren of  iets gezwollen zijn in het gebied waar geprikt is. Ook kunnen gedurende een paar dagen een of meerdere kleine blauwe plekjes ter grootte van een speldenknop zichtbaar zijn. Deze verschijnselen zijn vrijwel altijd onschuldig en verdwijnen snel.

Het duurt 4 tot 5 dagen voordat u het effect gaat merken. Het resultaat is optimaal na 14 dagen en houdt gemiddeld 3 tot 5 maanden aan.

 

Hyperhidrosis

Hyperhidrosis staat voor overmatig transpireren of zweten. Zweten is een normale functie van het lichaam die ervoor zorgt dat het lichaam afkoelt. Bij sporten en bewegen, spanning, of bij het eten van sterk gekruid voedsel neemt het zweten toe. Sommige mensen zweten echter zo veel dat ze er last van hebben. Dit kan belemmerend zijn bij het contact met andere mensen, bijvoorbeeld omdat men geen hand durft te geven omdat deze nat van het zweet is. De gebieden waar hyperhidrosis het meest voorkomt, zijn de oksels, het gezicht, de handen en de voeten.

Door midddel van botulinetoxine kan het zweten aanzienlijk verminderd worden. Het wordt door zeer fijne prikjes in de huid gespoten op die plaatsen waar hyperhidrosis optreedt, bijvoorbeeld in de oksels.

De behandeling is veilig en zeer effectief. Na 4 tot 8 maanden komen de klachten van te veel zweten langzaam weer terug. De behandeling moet gemiddeld 2-3 keer per jaar worden herhaald.

 

Botuline Toxine tegen migraine en spanningshoofdpijn

Iedereen heeft weleens last van hoofdpijn. Migraine wordt omschreven als een heftige, kloppende hoofdpijn die vaak aan één kant van het hoofd zit en gepaard gaat met een groot scala aan andere klachten zoals misselijkheid, overgeven en het zien van lichtflitsen. Tijdens een migraineaanval fel licht en harde geluiden onverdragelijk. Een aanval kan een paar uur tot een paar dagen duren, maar bij de meesten is het na één dag over.

Bij spanningshoofdpijn is er in tegenstelling tot bij migraine geen sprake van misselijkheid. Daarnaast zijn de klachten vaak minder hevig.

Zowel spanningshoofdpijn als migraine kunnen behandeld worden met Botulinetoxine. Eén van de mogelijke oorzaken van hoofdpijn is het onwillekeurig aanspannen van aangezichts- en nekspieren. Aangezien dit botluline toxine een spierverslapper is, kan een behandeling hiermee helpen.

Hoe werkt een Botuline Toxine behandeling bij migraine en spierspanningshoofdpijn?

Door Botuline Toxine op verschillende plekken in te spuiten worden de spieren slapper en verdwijnt veel spanning in het hoofd, nek en schouders. Het vermindert de intensiteit van de pijn en het aantal aanvallen.

Als hoofdpijnklachten vanuit de nek ‘opstijgen’, dan kunnen Botuline Toxine injecties in dit gebied effectief zijn. Afhankelijk van de klachten bepaalt de arts de locaties waar de botuline toxine geïnjecteerd wordt.

Een Botuline Toxine behandeling duurt maximaal 20 minuten en is niet pijnlijk. De effecten zijn na een paar dagen te merken en houden zo’n zes maanden aan.

 

PRIJSLIJST         STEL UW VRAAG         MAAK DIRECT EEN AFSPRAAK


ONZE CERTIFICATEN

Botox en Fillers Amsterdam

 

Aesthetics Acuvitae Amsterdam Centre

© 2024 Acuvitae